Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rendszeres nyújtás hasznos - még idősebb korban is
  2024-02-18 22:25:08, vasárnap
 
  A rendszeres testmozgás jót tesz az egészségnek. Azonban nemcsak a napi mozgás, hanem a mindennapi nyújtás is nagyon hasznos az egészségünk megőrzése érdekében. Ha nem nyújtunk, akkor a nyakizmaink befeszülnek, a hátunk és a derekunk fájni fog, az ízületeink pedig berozsdásodnak és nehezen mozognak. A rendszeres nyújtás nagyon jót tesz az egészségnek, többek között fokozza a rugalmasságot.

A nyújtás rendkívül jót tesz az izmoknak is, hiszen meghosszabbítja azokat. Minél többet nyújtunk, azaz minél rendszeresebbé tesszük a nyújtást az életünkben, annál rugalmasabbá válunk. Ez a fokozott rugalmasság javítja az ízületek mozgástartományát, például a nyak, a vállak, a csípő és a térd ízületeit is. Minél rugalmasabbak vagyunk, annál könnyebb elvégezni a napi feladatokat.

A rendszeres nyújtás nyugtatólag hat az izmokra is, és segít megőrizni azok erejét és egészségét. Az erős és rugalmas izmok a helyes testtartást is ösztönzik. Ezen kívül csökkentik a fájdalom kialakulásának az esélyét, például a nyakban vagy a hátban.

Az izmaink gyakran kerülnek feszült állapotba, azonban a feszült izmok nem teljesítenek olyan jól, mint a rugalmas izmok, és még a sérülésveszély is sokkal nagyobb ebben az esetben. A nyújtás ugyan nem minden esetben előzi meg a fájdalmat és a sérülést, azonban jelentős mértékben csökkenti a kockázatokat.

Az izmaink akkor működnek a legjobban, ha hosszúak, az ízületek pedig akkor, ha rugalmasak. A feszes izmoknak nem igazán nagy az erejük, míg a rugalmatlan ízületeknek korlátozott a mozgástartományuk. Ha azonban nyújtunk, akkor jobb lesz a teljesítményünk és az egyensúlyunk, ez pedig nagyon lényeges ahhoz, hogy idősebb korunkban mobilisak maradjunk.

A rendszeres nyújtás sokat segít a relaxációban és a stresszoldásban is.

Nem mindenkinek van szüksége ugyanolyan hosszú és intenzitású nyújtásra. Van, akinek elegendő 5-10 perc is, míg másoknak szükségük lehet harminc perces teljes testnyújtásra is.

Sokféle izmot megnyújthatunk, legfőképpen azokkal az izmokkal kell sokat foglalkoznunk, amelyeket a leginkább használunk az egyensúly kialakításához és a mobilitáshoz. Többek között ilyenek a nyaki izmok, a vállizmok, a bicepsz, a tricepsz, az alsó hátizmok, a csípő és a lábizmok.

A nyújtás megnyugtatja az izmokat és segít megőrizni azok erejét és egészségét. Az erős és rugalmas izmok ösztönzik az optimális használatot, például az egyenes testtartást ülés közben. A nyújtás csökkenti a fájdalmakat, például a nyak- és a hátfájdalmat.

Az izmok feszessé válnak, miközben megdolgoztatjuk azokat. A feszes izmok nem teljesítenek olyan jól, mint a hosszú rugalmas izmok, és ezzel megnő a sérülések kockázata.

Ha merevek az ízületeink és feszesek az izmaink, akkor a teljesítményünk sem lesz megfelelő. A hosszú és rugalmas izmok azonban segítenek a teljesítmény fokozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: teljesítményünk, meghosszabbítja, stresszoldásban, megdolgoztatjuk, berozsdásodnak, megnyújthatunk, kialakításához, rendszeresebbé, kialakulásának, sérülésveszély, rugalmasabbak, foglalkoznunk, testnyújtásra, rugalmasságot, megnyugtatja, teljesítenek, teljesítmény, rugalmasabbá, egyensúlyunk, relaxációban, kockázatokat, mobilitáshoz, hátfájdalmat, egészségnek, korlátozott, testtartást, rugalmatlan, legfőképpen, nyugtatólag, mindenkinek, fokozásában, intenzitású, egészségünk, ízületeknek, fájdalmakat, rugalmasság, rendszeres testmozgás, napi mozgás, mindennapi nyújtás, egészségünk megőrzése, nyakizmaink befeszülnek, derekunk fájni, ízületeink pedig, rendszeres nyújtás, nyújtás rendkívül, fokozott rugalmasság, ízületek mozgástartományát, térd ízületeit, napi feladatokat, helyes testtartást, fájdalom kialakulásának, nyakban vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maradék idő  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Gábor Dénes gondolata  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  William Shakespeare idézet  Rögtön puha Mézes Krémes  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Az Európai Unió is foglalkozik...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Aki szeret, annak senki sem id...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Ünnepelj csak  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Szent György napi hiedelmek, s...  Gaál Viktor gondolata  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Bella István: Zsoltár  Lábad nyomát megőrzi a föld.  S a dalok tanulsága  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Messziről jött ember  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A végzet az  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Jó éjszakát  Az udvariasság alapja: önismer...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendszeres testmozgás, napi mozgás, mindennapi nyújtás, egészségünk megőrzése, nyakizmaink befeszülnek, derekunk fájni, ízületeink pedig, rendszeres nyújtás, nyújtás rendkívül, fokozott rugalmasság, ízületek mozgástartományát, térd ízületeit, napi feladatokat, helyes testtartást, fájdalom kialakulásának, nyakban vagy, izmaink gyakran, feszült izmok, rugalmas izmok, nyújtás ugyan, izmaink akkor, ízületek pedig, feszes izmoknak, rugalmatlan ízületeknek, izmokkal kell, leginkább használunk, egyensúly kialakításához, nyaki izmok, alsó hátizmok, nyújtás megnyugtatja, optimális használatot, egyenes testtartást, nyújtás csökkenti, izmok feszessé, feszes izmok, hosszú rugalmas, sérülések kockázata, teljesítmény fokozásában, teljesítményünk, meghosszabbítja, stresszoldásban, megdolgoztatjuk, berozsdásodnak, megnyújthatunk, kialakításához, rendszeresebbé, kialakulásának, sérülésveszély, rugalmasabbak, foglalkoznunk, testnyújtásra, rugalmasságot, megnyugtatja, teljesítenek, teljesítmény, rugalmasabbá, egyensúlyunk, relaxációban, kockázatokat, mobilitáshoz, hátfájdalmat, egészségnek, korlátozott, testtartást, rugalmatlan, legfőképpen, nyugtatólag, mindenkinek, fokozásában, intenzitású, egészségünk, ízületeknek, fájdalmakat, rugalmasság, befeszülnek, feladatokat, nyakizmaink, használatot, egészségét, testmozgás, csökkentik, ugyanolyan, rendszeres, rugalmasak, ízületeink, életünkben, használunk, mindennapi, korunkban, állapotba, mobilisak, mértékben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.